top of page

Mijn PhiVerhaal

Veel van mijn klanten en studenten vragen mij hoe ik met dit werk ben begonnen, hoe lang ik het doe en hoe ik erop kom om het te gaan doen? 

 

Sinds ik de eerste keer in aanmerking ben gekomen met make up, heb ik een obsessie gecreëerd voor de vormen van het gezicht en in het bijzonder de wenkbrauwen. De vorm van de wenkbrauwen bepaalt voor en groot deel de expressie van iemands gezicht. Aan de wenkbrauwen kun je vaak zien of iemand boos, blij of verdrietig is. Dat zo’n klein deel van het gezicht, toch zo’n grote invloed heeft op hoe een persoon overkomt vind ik fascinerend.

Capture.PNG
bosnia-and-herzegovina-on-map-of-europe-
nederlandse-vlag-e1585666308317.jpg

Ik ben geboren in Bosnië Herzegovina, een klein maar heel mooi en heel gezellig land. Mijn ouders hadden altijd een droom en wilde dat ik dochter een goede opleiding zou volgen en een gerespecteerd burger zou worden (zoals iedere ouder dat wilt). De droom van mijn ouders werd werkelijkheid, na mijn middelbare school ronde ik de universitaire opleiding wereldliteratuur af en mocht mij professor in de wereldliteratuur noemen. Een droom verhulling voor mijn ouders, maar voor mij voelde het meer als een opluchting. Een opluchting omdat ik altijd stiekem wist, dat mijn roeping iets heel anders zou zijn. 

 

Kort na mijn studie leer ik mijn man kennen en verlaat ik Bosnië-Herzegovina. Ik verhuis naar Nederland en laat alles achter, mijn familie, mijn vrienden en tot de grote ergernis van mijn ouders, alles waarvoor ik hard had gewerkt “hun droom”. Maar de keuze om te gaan was bewust, ik liet alles achter voor een man die in mij geloofde en mijn dromen deelde.

De eerste drie jaar in Nederland waren zwaar voor mij. Heel zwaar om eerlijk te zijn. Ik moest helemaal opnieuw beginnen, in een land waar je heel weinig mensen kent en de taal niet spreekt. Momenten van depressie en nostalgie waren onvermijdelijk. In mijn eerste baan in Nederland werkte is als schoonmaakster. Dat was de wereld op zijn kop voor mijn ouders. Een professor die huizen schoonmaakt. Mijn ouders waren heel boos op mij. De noodzaak om te werken was er niet, maar ik wilde iets bijdragen,  mensen leren kennen en de Nederlandse taal leren.  

 

Drie jaar later in 2010 werd onze eerste dochter geboren. Een heel bijzonder moment in ons leven. Ik wilde blijven werken maar tegelijkertijd ook tijd met mijn dochter doorbrengen. Ik wilde niet dat een baan me in de weg zou staan om van mijn dochter te kunnen genieten. Omdat make-up en uiterlijke schoonheid me altijd al aansprak, wilde ik iets doen wat me gelukkig maakte. Ik begon mijn eigen bedrijfje. Zonder enige cursus of opleiding te volgen, leerde ik mezelf gelnagels te zetten. Ik was trots op mijn eerste klanten en mijn kleine gelplankje aan de wand.

In 2016 kom ik in aanmerking met iets wat mijn leven op de kop zou zetten, zowel privé als zakelijk. Heel toevallig kwam ik op een Instagram bericht terecht met de tekst: “Microblading workshop met het beste van het beste @Branko Babic”. Omdat ik van nature nieuwsgierig ben, klikte ik op het bericht en zijn profiel. En op dat moment werd voor mijn gevoel de doos van Pandora geopend. Ik wist het meteen, dit is wat ik wil gaan doen!

 

Mijn man was in het begin niet blij met het idee. Hij dacht dat dit een extra zorg zou zijn en ik nog meer zou gaan werken en minder tijd zou hebben voor ons gezin. In die periode had ik nog een dochter welke 3 jaar oud was. Als je een eigen bedrijf hebt en twee kinderen van 3 en 6 jaar, kan ik je vertellen dat het niet makkelijk is om alles te managen.

 

Daarom was het voor mij een moeilijke beslissing om te bepalen of ik de training zou gaan volgen. Die twijfel heeft een paar maanden geduurd. In de tussentijd kon ik me meer verdiepen in de microblading techniek. Ik zocht informatie op van andere instituten. Ik vergeleek prijzen, de werkprincipes en hoe ze hun studenten begeleiden. Hoe aantrekkelijk ook sommige instituten waren, was het werk van de PhiBrows Masters, dat me heeft overtuigd om voor de PhiAcademy te kiezen. Het werk van de PhiBrows Masters zag er zo veel beter en professioneler uit.

In maart 2016 heb ik me ingeschreven voor de PhiBrows workshop in Amsterdam bij Megy en Vesna. Ik koos Megy als mijn PhiBrows Master. Ik ben van mening dat iemand die echt goed is en een perfectionist is in zijn of haar werk, dit ook op andere kan overbrengen. Dat is ook de reden dat ik gekozen heb om een training te volgen bij Megy (Megy is 1 jaar later uitgeroepen tot de beste PhiBrows Artist wereldwijd).

 

Een tip voor toekomstige studenten, kies een Master wiens werk voor zich spreekt!  

 

Na de live training bij Megy heb ik de volledige opleiding in drie weken afgerond. Ik vond het zo leuk, dat ik dagenlang, urenlang heb geoefend om door de levels heen te komen.  

Capture.PNG

In september 2016 werd ik persoonlijk door Branko uitgeroepen tot de eerste Royal Artist van Nederland op het wereldwijde forum van de PhiAcademy. Dat was een heel bijzonder moment voor mij, want Branko roept zelden iemand direct uit tot Royal Artist. Normaal gesproken dienen hier alle Masters over te stemmen.  

 

 

 

 

 

 

In maart 2017 kreeg ik de eer om eerste PhiBrows Master van Nederland te worden en namens de PhiAcademy opleidingen te verzorgen in Nederland. Met toewijding probeer ik mijn studenten de microblading techniek te leren, waarbij deze techniek de afgelopen jaren een van de meest gevraagde behandelingen in de beauty industrie zis geworden.

 

Afgelopen jaren heb ik de eer gehad om honderden studenten in Nederland op te mogen leiden. Waarbij velen, net als ik voor een totale andere carrière hebben gekozen dan wat ze initieel deden. Tegenwoordig hebben velen hun eigen salons en sommige zelfs medewerkers in dienst en niet onbelangrijk: ZE DOEN IETS WAARVAN ZE GENIETEN, iedere dag weer.

Capture.PNG

Find a job you love and you will never have to work again.

Mark Twain

bottom of page